Diploma Høst 2018

Clinic with 75 beds

Lorenzo Visentini

Investigation of space within an over-functional condition.

Within the rigorous clinic demanding, I imagined the building structure and the circulation as the main elements to set an idea. The structure regulates the logic of internal movement and shapes the architectural organization of space. Within the structure, two systems live one from each other: one private and one public. One exclusive, introverted, inside the structure, where the staff circulation happens; one extroverted and more open to the public. The beams, serving as corridors where the main circulation of the staff occurs, have an extraordinary dimension and introduce a monumental scale into space. The structural system allows having dense floors concerning the patient rooms interval by floors almost free experienced as platforms open toward the landscape. Space is determined by different layers that are experienced simultaneously.